modified on 7 paź 2019 at 18:49 ••• 8 794 views

Prodiusier

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
Linia 2: Linia 2:
|kolor=#99B3FF
|kolor=#99B3FF
|odmiana=Prodiusier
|odmiana=Prodiusier
 +
|zdjęcie=Prodiusier-grono-GE.jpg
 +
|opis zdjęcia=Prodiusier_w_gruncie - grono, foto: GrapesEater
|rodzice=Podarok Zaporożu x XVII-10-26
|rodzice=Podarok Zaporożu x XVII-10-26
|gatunek=Hybryda międzygatunkowa
|gatunek=Hybryda międzygatunkowa
Linia 11: Linia 13:
|mrozoodporność=-23
|mrozoodporność=-23
|zapylanie=obcopylna
|zapylanie=obcopylna
-
|zawartość cukrów=17 - 19
+
|zawartość cukrów=19
-
|zawartość kwasów=6 - 7
+
|zawartość kwasów=7
|wzrost=silny
|wzrost=silny
|drewnienie łozy=dobre
|drewnienie łozy=dobre
Linia 56: Linia 58:
'''Grona'''
'''Grona'''
-
<gallery widths=180px heights=180px perrow=4>
+
<gallery widths=142px heights=142px perrow=5>
-
 
+
Plik:Prodiusier-grona-GE.jpg|Prodiusier w gruncie - grono, foto: GrapesEater
 +
Plik:Prodiusier-grona1-GE.jpg|Plik:Prodiusier  w gruncie -grona, foto: GrapesEater
</gallery>
</gallery>

Wersja z 12:05, 31 sie 2016

Prodiusier
Prodiusier_w_gruncie - grono, foto: GrapesEater
Prodiusier_w_gruncie - grono, foto: GrapesEater
Rodzice Podarok Zaporożu x XVII-10-26
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Rosja
Masa grona 500 - 800 g
Masa jagód 10 g
smak Zharmonizowany
Termin dojrzewania 10-20.09
Mrozoodporność -23 °C250,15 K
-9,4 °F
450,27 °R
Zapylanie obcopylna
Zawartość cukrów 19 °Bx
Zawartość kwasów 7 g/l

Opis

Nowa odmiana deserowa. Dojrzewa w tym samym czasie, co Arkadia. Grona średniej wielkości 500 - 800g. Jagody duże, do 10g.

Choroby

Cięcie

Synonimy

Сеянец Продюсера

Tematy na naszym forum

Literatura

Zdjęcia

Multimedia

Сорт винограда Продюсер


Koronka

Liście

Kwiatostan

Grona

Jagody

Krzew

Fakty o Prodiusier — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Dojrzewanie10-20.09  +
Drewnienie łozydobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
KrajRosja  +
Masa500 -800g  +
Masa jagód10 g  +
Mrozoodpornosc250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R)  +
OdmianaProdiusier  +
Plennośćwysoka  +
SmakZharmonizowany  +
Wzrostsilny  +
Zawartość cukrów19  +
Zawartość kwasów7  +