Argo
Z Winogrona.org
(Różnice między wersjami)
(+ fotki) |
|||
| Linia 2: | Linia 2: | ||
|kolor=#99B3FF | |kolor=#99B3FF | ||
|odmiana=Argo | |odmiana=Argo | ||
| + | |zdjęcie=Argo-gr3.jpg | ||
| + | |opis zdjęcia=Argo - grono - foto: dziadek2 | ||
|rodzice=[[odmiana::ZOS-1]] x [[odmiana::Kodrianka]] | |rodzice=[[odmiana::ZOS-1]] x [[odmiana::Kodrianka]] | ||
| - | |gatunek= | + | |gatunek=Hybryda międzygatunkowa |
|kraj pochodzenia=Ukraina | |kraj pochodzenia=Ukraina | ||
|masa grona=600 | |masa grona=600 | ||
| Linia 15: | Linia 17: | ||
|zapylanie=obcopylna | |zapylanie=obcopylna | ||
|zastosowanie=deserowe | |zastosowanie=deserowe | ||
| - | |zawartość cukrów= | + | |zawartość cukrów=18 |
| - | |zawartość kwasów=6 | + | |zawartość kwasów=6,5 |
|nasiona=TAK | |nasiona=TAK | ||
|wzrost=silny | |wzrost=silny | ||
| Linia 43: | Linia 45: | ||
== Literatura == | == Literatura == | ||
| + | ===Linki=== | ||
http://vinograd.info/sorta/stolovye/argo.html | http://vinograd.info/sorta/stolovye/argo.html | ||
== Zdjęcia == | == Zdjęcia == | ||
| - | |||
http://forum.vine.com.ua/album.php?albumid=103&pictureid=1090 | http://forum.vine.com.ua/album.php?albumid=103&pictureid=1090 | ||
| - | <gallery widths= | + | |
| - | Plik: | + | <gallery widths=150px heights=150px perrow=4> |
| - | Plik: | + | Plik:Argo-gr1.jpg|Argo - gronka - foto: dziadek2 |
| + | Plik:Argo-gr2.jpg|Argo - gronko - foto: dziadek2 | ||
| + | Plik:Argo-k1.jpg|Argo - młody pęd - foto: dziadek2 | ||
| + | Plik:Argo-L1.jpg|Argo - liść - foto: dziadek2 | ||
</gallery> | </gallery> | ||
[[Kategoria:Odmiany]] | [[Kategoria:Odmiany]] | ||
Wersja z 20:26, 9 mar 2011
| Argo | |
|---|---|
| Argo - grono - foto: dziadek2 | |
| Rodzice | ZOS-1 x Kodrianka |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Ukraina |
| Masa grona | 600 g |
| Rozmiary jagód | 22x34 mm |
| Masa jagód | 8 - 10 g |
| smak | zharmonizowany |
| SAT | 2200 |
| Ilość dni dojrzewania | 105-115 |
| Mrozoodporność | -21 °C252,15 K -5,8 °F 453,87 °R |
| Kolor gron | różowe |
| Zapylanie | obcopylna |
| Zastosowanie | deserowe |
| Zawartość cukrów | 18 °Bx |
| Zawartość kwasów | 6,5 g/l |
Opis
dojrzałości 100-105 dni
Genealogia
treść
Choroby
treść
Cięcie
Przycinanie na 6-8 pąki
Synonimy
treść
Literatura
Linki
http://vinograd.info/sorta/stolovye/argo.html
Zdjęcia
http://forum.vine.com.ua/album.php?albumid=103&pictureid=1090
Fakty o Argo — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Cięcie | 6 - 8 oczek/m2 + |
| Drewnienie łozy | dobre + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Ilość dni | 105-115 + |
| Kolor gron | różowe + |
| Kraj | Ukraina + |
| Masa | 600 g + |
| Masa jagód | 8 - 10 g + |
| Mrozoodpornosc | 252,15 K (-21 °C, -5,8 °F, 453,87 °R) + |
| Obciążenie | 30 - 40 płodnych oczek na krzew + |
| Obsada gron | 0,9 - 1,3 szt. + |
| Odmiana | Argo +, ZOS-1 + i Kodrianka + |
| Plenność | średnia + |
| Płodność latorośli | 60 - 70 % + |
| Rozmiar jagód | 22x34 mm + |
| Sat | 2.200 + |
| Smak | Zharmonizowany + |
| Wzrost | silny + |
| Zastosowanie | Zastosowanie deserowe + |
| Zawartość cukrów | 18 + |
| Zawartość kwasów | 6,5 + |

