modified on 26 sty 2016 at 16:45 ••• 17 624 views

Inga Dorienskiego

Z Winogrona.org

(Różnice między wersjami)
(Zdjęcia)
(Zdjęcia)
Linia 42: Linia 42:
Plik:Inga_Dorieńskiego.JPG|Inga D. na ścianie. Foto: sajko71
Plik:Inga_Dorieńskiego.JPG|Inga D. na ścianie. Foto: sajko71
Plik:Inga_Dorienskiego_-liście_i_koronka..JPG|Inga Dorienskiego -liście i koronka.  Foto: sajko71
Plik:Inga_Dorienskiego_-liście_i_koronka..JPG|Inga Dorienskiego -liście i koronka.  Foto: sajko71
 +
Plik:Inga_Dorieńskiego_12.08.14.jpg| Pierwsze owocowanie.  Foto: sajko71
Plik:Inga_Dorieńskiego_26mm,_5,6g..jpg|Inga Dorieńskiego -owoc 26mm, 5,6g.  Foto: sajko71
Plik:Inga_Dorieńskiego_26mm,_5,6g..jpg|Inga Dorieńskiego -owoc 26mm, 5,6g.  Foto: sajko71
 +
</gallery>
</gallery>
[[Kategoria:Odmiany]]
[[Kategoria:Odmiany]]

Wersja z 10:33, 10 sie 2015

Inga Dorieńskiego
Inga D. - pierwsze owocowanie. Foto: sajko71
Inga D. - pierwsze owocowanie. Foto: sajko71
Rodzice Arkadia x Wostorg
Gatunek Hybryda międzygatunkowa
Kraj pochodzenia Ukraina (P. Dorieński)
Masa grona 600 - 700 g
Rozmiary jagód 28 x 24 mm
Masa jagód 9 - 11 g
smak muszkat
SAT 2050 - 2150
Ilość dni dojrzewania 95 - 105
Mrozoodporność - 25 °C248,15 K
-13 °F
446,67 °R
Kolor gron jasny
Zastosowanie deserowe

Opis

Jedna z najwcześniejszych odmian deserowych selekcji P. Dorieńskiego (Ukraina). Wzrost bardzo silny, drewnienie bardzo dobre, odporność na mróz -25°C (do zweryfikowania).

Choroby

Nieco podatna na mączniaka prawdziwego.

Cięcie

Synonimy

Tematy na naszym forum

Inga Dorienskiego

Literatura

Zdjęcia

galeria gron grono

Fakty o Inga Dorienskiego — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
Drewnienie łozybardzo dobre  +
GatunekHybryda międzygatunkowa  +
Ilość dni95 - 105  +
Kolor gronjasny  +
KrajUkraina (P. Dorieński)  +
Masa600 -700g  +
Masa jagód9 - 11 g  +
Mrozoodpornosc248,15 K (-25 °C, -13 °F, 446,67 °R)  +
OdmianaInga Dorieńskiego  +, Arkadia  + i Wostorg  +
Rozmiar jagód28 x 24 mm  +
Sat2.050 -2150  +
SmakMuszkat  +
Wzrostbardzo silny  +
ZastosowanieZastosowanie deserowe  +