Prodiusier
Z Winogrona.org
Wersja Grapeseater (dyskusja | wkład) z dnia 09:00, 22 maj 2016
| Prodiusier | |
|---|---|
| Rodzice | Podarok Zaporożu x XVII-10-26 |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa |
| Kraj pochodzenia | Rosja |
| Masa grona | 500 - 800 g |
| Masa jagód | 10 g |
| smak | Zharmonizowany |
| Termin dojrzewania | 10-20.09 |
| Mrozoodporność | -23 °C250,15 K -9,4 °F 450,27 °R |
| Zapylanie | obcopylna |
| Zawartość cukrów | 17 - 19 °Bx |
| Zawartość kwasów | 6 - 7 g/l |
Opis
Nowa odmiana deserowa. Dojrzewa w tym samym czasie, co Arkadia. Grona średniej wielkości 500 - 800g. Jagody duże, do 10g.
Choroby
Cięcie
Synonimy
Tematy na naszym forum
Literatura
Zdjęcia
Koronka
Liście
Kwiatostan
Grona
Jagody
Krzew
Fakty o Prodiusier — Kliknij + aby znaleźć podobne strony.RDF feed
| Dojrzewanie | 10-20.09 + |
| Drewnienie łozy | dobre + |
| Gatunek | Hybryda międzygatunkowa + |
| Kraj | Rosja + |
| Masa | 500 -800g + |
| Masa jagód | 10 g + |
| Mrozoodpornosc | 250,15 K (-23 °C, -9,4 °F, 450,27 °R) + |
| Odmiana | Prodiusier + |
| Plenność | wysoka + |
| Smak | Zharmonizowany + |
| Wzrost | silny + |
| Zawartość cukrów | 17 -19 + |
| Zawartość kwasów | 6 -7 + |

