modified on 15 wrz 2020 at 16:32 ••• 2 630 views

Aroma White

Z Winogrona.org

Wersja Kuneg (dyskusja | wkład) z dnia 16:32, 15 wrz 2020
(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)

Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji win białych i różowych.

Charakterystyka mikrobiologiczna

Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 15%. Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.

Efekt ENOLOGICZNY

Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem Lotna produkcja kwaśności: niska 0.15 do 0.25 g / L Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L Niska produkcja riboflavin Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców